Förmodligen känner du lätt igen dig när någon nämner ordet frustration eller när någon visar sig vara frustrerad. Vi kan bli irriterade och frustrerade av många olika skäl. Och oftast lägger vi skulden av vår frustration hos en annan!  Ja, jag känner också igen det. Och ja, oftast tycker jag att det inte är mitt fel att jag blir så förbaskat frustrerad eller irriterad. Eller kan jag ha fel?…

Frustration kan vara nyttigt när den leder till nya insikter. Vart kommer känslan ifrån? Vad gör den med mig? Oftast måste vi våga fråga oss själva vad den verkligen handlar om.

Idag var det min tur att ställa mig själv den frågan…

Idag har jag suttit på kontoret och ringt så kallade ´´kalla samtal´´. Jag vet att de flesta av er upplever oss som väldigt störande. Telefonförsäljare… Idag var jag en av dem. Ibland får jag ett trevlig men bestämt ´´nej´´. Och ibland får jag komma ett steg närmare genom att boka ett personligt möte där jag får en chans att kolla närmare på hur jag kan stå till tjänst för min kund. Kul! För jag tror stenhård på produkten som jag får jobba med. ´´Vägen upp´´ är en chans för våra kunder till personligt- och verksamhetsutveckling som lämnar många positiva spår.

Ibland får jag i min roll som ´´telefonförsäljare´´ inte säga mer än mitt namn. Jag förstår det så väl när jag är den tredje som ringer inom 15 minuter, som stör i verksamheten. Men jag menar väl och jag vet att jag kan bidra med något väldigt positivt. Så jag fortsätter…

Alla har vi olika åsikter om den vi möter. I verkliga livet eller per telefon.  Din reaktion och ditt bemötande av en person, är beroende av hur du själv mår, ditt tillstånd och omständigheterna. Frustrationen om vad som helst kan göra att du inte tar dig tid att lyssna på någon som kan hjälpa dig eller menar väl i all ärlighet.

Mitt jobb, på de dagarna jag sitter vid telefon och ringer runt, är att hitta de personerna som tar sig en stund att lyssna. För de som vill och orkar lyssna, har också en förmåga att reflektera och tänka efter. De inser också att de kan växa som person och åstadkomma större saker inom en kortare tid, med hjälp av det samarbetet som vi på Vägen upp erbjuder. Det är då det blir magiskt…

 

Önskar alla en fantastisk sommar!

Jon Carnesten,

No box, no limits!

PS: Just ja. Om du undrar varför var det min tur idag att ställa mig själv den fråga?

Nu jag tänker efter var jag nog lite frustrerad innan jag gick till jobbet. Det handlade om något min fru sa till mig. Och hon är det bästa jag har! Så nu ska jag köpa lite fina blommor till henne. Tänk så mycket jag fick lära mig idag!