Nödvändig olust…

Häromdagen hörde jag uttrycket för första gången. Nödvändig olust. Det var Annika R. Malmberg Hamilton som nämnde det i en intervju på sälj- och kommunikationspodden. Fundera på det en gång till. Nödvändig olust…

Vad kan menas med det? För mig handlar det om följande.

För att du ska få leva ditt eget liv i all ärlighet, behöver du ibland säga saker eller ta beslut som påverkar din relation till din livspartner, dina kollegor eller dina barn. Det kan även handla om att bryta med dina egna vanor  och attityder. Och det kan verka svårt. Det kan handlar om egen tid, struktur i vardagen, kommunikation eller ordningsregler. Det kan handla om vad som helst!

Att du är unik, betyder i samma stund att alla andra varken är, tänker eller känner som du! Det betyder att du måste lära dig att acceptera det som din sanning. Hur mycket du än tycker om dina nära och kära, så är du inte som de och de är inte som du! Det som är din utmaning, är att du inser och accepterar det. Att du aktivt hjälper till med att skapa dina relationer. Att du aktivt bygger dem på en förståelse och acceptans av era olikheter.

Att behöva tala om för din omgivning hur du vill leva ditt liv och fortfarande visar respekt för dem andras åsikter, är en utmaning i sig. Och ibland ligger man tyvärr för långt ifrån varandra…

Paradoxen är att vi människor hellre undviker olust än att ta tag i det som skapar olustkänslan.

Vill du vara sann mot sig själv. behöver du ta tag i det som orsaker din olust. Nödvändig olust. Bit ihop, deal with it! Livet blir varken lättare eller bättre av att blunda för verkligheten. Det kan handla om jobbet, din privat situation eller om var du befinner dig själv just nu i livet. Alla har vi våra utmaningar. Dina är bara dina.

Nödvändig olust. Försök att se de tillfällen som utmaningar som hjälper dig, med just din personliga utveckling.

Ta hand om dig!