Framgång inom allt du vill åstadkomma börjar med tre saker.

  1. En plan.
  2. Ett motiv.
  3. Ett beslut.

Är det verkligen så enkelt?

Vi kan titta lite närmare på senaste månaden, december 2016. Väldigt få personer får  så mycket gjort som under december månad. Det ska handlas julklappar, mat, drick, kläder, pynt, etcetera, etcetera. Många byter gardiner och möblerar om för granens skull. Vi ser till att allting är färdigt senast julaftonsmorgon. Du som knappt hinner med att borsta tänderna eller äta frukost på morgonen hinner nu också titta en kvart på julkalendern. (Oj, var kom den kvarten ifrån…)

Detsamma gäller när du ska resa bort på semester. Du kommer i tid för att hinna med planet. Du har ordnat med biljetter, bagage och pengar.

Här finns en tydlig röd tråd att känna igen. Du har en plan, tagit ett beslut och har ett tydligt motiv…(Även om dem förstås varierar från person till person)

Det finns många fler exempel att beskriva här. Bröllop, 50-års fest, barndop, en fin middag med goda vänner, att ta körkort…

Men hur är det med dina planer för ditt liv? Har du en plan eller flyter det bara på tills du hittar dig själv i en situation där du absolut inte vill vara? Planerar du din dag över huvud tagit? Vad vill du uppleva, vad vill du bidra med?

Du kanske har några nyårslöften? Bra, då finns det en plan i alla fall. Har du då verkligen tagit ett beslut och vet du exakt varför du vill det? För utan dem senaste två delarna kan du redan nu glömma att det blir av!

Nya året har precis börjat. 365 dagar som du kan fylla med dina planer, dina beslut och dina varför. Det är dags NU. Tiden väntar inte och det finns ingen repris!

För dig som driver eget företag eller jobbar som ledare/chef. Önskar du dig själv och dina medarbetare ett gott och nytt år?Härligt, då kan du ta nästa steg här för att öka dina chanser på ett toppen bra år rejält!

Gott nytt år!

Mer att läsa om hur du lyckas med dina planer hittar du här