Idag skulle jag vilja citera en mycket framgångsrik föreläsare och inspiratör, Torkild Sköld. Han skrev följande på sin Facebooksida:

Citat:

I snart ett och ett halvt år har jag jobbat med en skön snubbe som heter Pontus Ströbaek. Pontus är föreläsartränare med många strängar på sin lyra. Han är oerhört rak och tydlig i sin feedback och stundtals har det varit riktigt tufft och faktiskt ännu tuffare än så. Jag har aldrig träffat någon som är så ”wild and crazy” i sina tankar som han är, men oj oj oj vilken skillnad det har gjort. Han har verkligen hjälpt mig att utveckla mig och bli en bättre föreläsare…. Slut citat.

 

Tack Torkild. Detta är ett utmärkt exempel om hur man kan bli bättre på det man redan gör med hjälp av ärlig och rak feedback. Ett ärligt och neutralt ifrågasättande får oss att reflektera och inse våra invanda mönster och vanor som hindrar oss från att uppnå våra absoluta höjdpunkter i livet. Det kan handlar om din yrkesroll, ditt privatliv eller dina drömmar. Vilket område det än gäller, så krävs det nya utmaningar och tankemönster för att kunna utveckla som människa. Utan en sådan person vid vår sida faller vi oftast tillbaka på det vi redan tänker oss veta. Vi håller fast vid våra gamla inrutade vanor och upplever samma gamla resultat som alltid. Detta bekräftar i sin tur, igen, för vår hjärna, att livet är som det är. Man gör som man gör så man vet vad man får!

Men vad om du kan åstadkomma mer? Vad om du kan komma närmare dina drömmar? Vad om du skulle kunna få ut mer av livet? Vad skulle du göra då? Vågar du ta chansen…

Visst skulle Torkild varit en bra föreläsare utan sin föreläsartränare. Men inte i närheten av hur bra han är idag! Vad tror du att det har betytt för hans självförtroende? Vad betyder det indirekt för hans ekonomi?

Mitt jobb valde jag för att kunna  hjälpa så många personer som möjligt att komma längre i livet. För att kunna göra ett positivt bidrag. För mig är det min största drivkraft i jobbet.  Att jag nu under en längre tid själv har fått uppleva nyttan av coachning, gör mig ännu mer övertygat att jag har valt helt rätt. Vi som jobbar med vägen upp jobbar kontinuerligt med vår egen kompetensutveckling, precis som Torkild och många andra framgångsrika människor.

Alla vet vi att det är sant. Vill vi, så kan vi så mycket mer. Men nu gäller det inte alla. Nu gäller det dig och ditt liv! Vad vill du ha mer av i ditt liv? Kom igen… Jag vet att du har drömmar. Vad är det du önskar att du vore bättre på  i morgon?

Ett första samtal är alltid gratis hos mig. Välkommen att höra av dig, så bokar vi ett första möte!

Gör skillnad, var betydelseful. Varje dag!

Jon Carnesten.

Certifierad individ- och ledarutvecklare.

www.vagenupp.se

www.nobox.nu